Cărțile Foii De Drum Lung pot ajunge la voi. Comandați online, pentru Canada și Statele Unite

1
888

Moment plin de emoție, de referință aș spune: cărțile Foii De Drum Lung vor și pot ajunge acasă la voi! Ele au venit din România, sunt aici, puteți să le comandați online! Faceți-le loc în rafturile voastre cu întâmplări ale secolului al XXI-lea. Un strop din voi, din cine sunteți și cum creșteți aici, în Canada sau în Statele Unite este deja surprins în pagini iar tirajele cărților, dat fiind oceanul care ne desparte de țara-mamă, sunt foarte limitate.

Terence Bay- O Iubire Imposibilă, cartea verde mai exact, este povestea de iubire smulsă brutal dintr-un suflet de româncă stabilită în Canada, amestecată cu două lingurițe de realitate, turnată în ceaunul trăirilor nelumești, un ceaun încins la para focului destinului. Este o poveste de azi, de citit și mâine.

Librăria Pagini Românești din Montreal (www.librariaromanilor.com), coordonată de Viorel Anghel a preluat grija distribuției pentru Canada și Statele Unite. Mulțumesc din sufletul meu de copil, artist și ce-oi mai fi, pentru deschiderea de a lucra împreună în acest proiect româno canadian.

Mulțumesc Editurii National (www.edituranational.ro), Violetei Borzea și echipei cu care lucrează pentru ca această a doua întâmplare a Foii de Drum Lung (după minunata experiență a volumului inaugural De la Mine La Toronto) să prindă viață. În curând, ambele volume online, în România și restul Europei. Am să revin cu detalii.

Mai ales și mai ales, mulțumirile și toată prietenia mea Simonei Alexandrescu-Oprița pentru suportul, curajul și tenacitatea cu care mi-a fost alături în travaliul nașterii acestei Imposibile Iubiri.

Intrați pe site-ul Librăriei Pagini Românești, comandați cărțile Foii De Drum Lung, cel mai inedit, real și aproape de suflet proiect literar româno-canadian derulat vreodată. Fiindcă dacă voi mă citiți, eu povești mai am să vă mai scriu. Da, povești se scriu și acum, când citiți aceste rânduri.

Vă aștept așadar la citit, un citit de carte ușor de parcurs, practică, umoristică, năucitoare. Este roman pentru noi, despre noi, aici, cu noi, cu tine, cu tine și cu mine în background. Luați acum cărțile Foii De Drum Lung acasă la voi, un strop din voi este deja surprins în pagini iar tirajele sunt foarte limitate. Adică foarte limitate, exact cum spun.

“Terence Bay, locul unde eu n-am ajuns vreodată a rămas în urmă, este între poveştile mele de vacanţă, este locul de joacă al imaginației mele. Povestea asta s-a scris singură, în doar două săptămâni. Povestea, filmul însuşi au venit ca un tsunami, m-au sufocat. Cu impertinenţă, s-au cerut pe pagină. Am suflecat mâinile şi m-am apucat de scris.”

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTu ești unul dintr-o mie
Articolul următorNeîncheiatele iubiri
Mie legitimația de jurnalist mi-a murit de tânără, acum nouăsprezece ani, adormită fiind de parfumul teilor Cotroceniului, flancată de-o cană cu cafea, mașina de scris și îngropată în manuscrise pentru mai multe gazete deodată. Din 1998 locuiesc la Toronto.

1 COMENTARIU

 1. Piatra, mortar, piatra, mortar…. gemete, vorbe soptite si lacrimi impletite in barba… Umbrele trecutului, negura zidului, lumina zilei. Piatra, mortar, piatra, geamat… Ana cauta raspunsuri. Oh, cantecul memoriei imi vine pe limba, dar e gresit, nu e acelasi cantec. Magda! cauta raspunsuri…
  Da, asta e situatia, asta se intampla acum. Pe drum lung sau sau undeva pe o coasta, aproape de ocean, Magda intreaba de jur imprejur, se intreaba pe sine, intreaba facebook si pasari si cruciulite… dar mai ales umbre. Din trecut sau din propriile ganduri. Raspunsuri nu sunt, nu se lasa asa usor descoperite, e greu sa le faci sa iasa la lumina.
  Viata e o cautare, pasim pe semne de intrebare pe tot drumul nostru cu sau fara foi de drum, rar se face o intersectie unde putem intoarce pe o carare scurta si ingusta, de multe ori intunecata, unde abia zarim raspunsuri, chiar cu faza mare cat un far la ocean, in plina zi, raspunsul fuge si fuge de noi. Nu-l vom afla niciodata. Sau poate prea tarziu.
  Stau si ma gandesc la ea, la ce o macina, ce o framanta, care-i drumul ce-i produce mancarime in talpi. Ce intrebari are de cauta raspuns la ocean? Oceanul e fata morgana! Am fost ani si ani imbratisat de miraj, e singura amintire pe care sotia mea e geloasa. Pasii pe nisip duc nicaieri, vine valul si-i pune in uitare, bate vantul si-i spulbera. Si in urma ramane De ce? Am cautat raspunsuri pe mare si m-am intors cu mai multe intrebari, marea insa nu iubeste femeile, ea insasi o amanta capricioasa, iubeste sufletele barbatilor, ii atrage si-i stapaneste pe viata. Dar o femeie…? Cum se vor privi in ochi? Cum isi vor vorbi? Cu ce ton si ganduri?
  Traieste Magda fiecare zi pe un drum ales de ea, venind din azi spre azi, nu e ieri sau maine. Totul e azi, totul e acum. Traieste ca o pasare de prada infricosata de propria putere, speriata de instinctul natural al speciei sale, priveste cu uimire parca fiecare victima a gandurilor sale, vede cum moartea sangereaza cuvinte pe hartie, si sangele se face poveste si roman. Roman pe care il citesc acum. Il inteleg? O inteleg? Cine, Dumnezeu, intelege femeile? Mai ales o femeie desteapta? Nu sunt Ilie, sau Vasile, nici macar eu nu stiu ce sunt uneori. Dar o femeie? E parca toti electronii care alearga pe fire si prin aparate, dupa ce isi termina menirea se duc toate in mintea ei si continua sa alerge in gandurile si in cuvintele ce curg pe internet sau pe hartie. Bezmetici se ciocnesc unii cu altii, se grupeaza, se asociaza, se saluta, isi fac planuri pentru weekend si apoi la un pahar de vorba pun de un gand, o poveste, un roman. De aia simtim un ca un curent electric fiecare scriere a sa, ne atrage si ne socheaza, ne lasa ravasiti si ciufuliti, cu ochii la priza. Sa mai bag o data degetele?

  Of, Anā! Zidul tau e cladit din propriile tale catuse, doar gandul si inima il pot sfarama. Dar noapte v-a creste la loc si se va ruga in dimineti sa-l narui inca si inca si inca o data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here