Despre firea lucrurilor
27 octombrie 2015
În Colectiv
31 octombrie 2015
Show all

Cu drag, celor patru Balanțe

Ploua infernal și noi veneam, pe rând pe rând, în umbra serii, acasă la Daciana și Mircea, ochind locuri de parcare mai aproape, fiindcă era sâmbătă și strada, normal, era cam plină. Iar de plouat, ploua.

Iar acasă la Daciana și Mircea ne-am oprit în basement. Basement finisat la mare artă, felicitări!

IMG_0871

Daciana, Paul, Mariana, Iuliana, Gabi, eu, Dorin și Mircea. Copiii- Mihai, Dragoș și Marius erau pe sus pe undeva. Cred.

Sinteza serii Balanțelor aparține, s-o recunosc, lui Gabi, cea care a scris tare frumos pe facebook. Textul ei, singur, face cât toată postarea: Avem vreo patru balanțe în grupul nostru și sâmbătă am reușit în sfârșit să ne adunăm și să-i sărbătorim. Ei cu torturile și cu suflările, iar noi restul cu gustările! Și berile! Și la urmă un pic de Karaoke! Cu de-alea, de când eram noi tineri! Noroc că locația avea izolare fonică, altfel cred că vecinii chemau poliția pe motiv de animal cruelty (în traducere – pisici în agonie)! Oricum, faină zi! Mulțumim gazdelor, dar nici oaspeții nu s-au lăsat de rușine! (Foto, Sorin, normal, că are și ochi și camera cea mai ca lumea dintre noi toți, dacă scoatem telefoanele din ecuație).

IMG_0874

Paul, Mariana, Iuliana, Sorin, Daciana, Gabi, Dorin și Mircea- Oct, 24th/2015, acasă la Daciana și Mircea

În esență, vreo șase ore pe muchie de vorbit, râs, povestit și de sărbătorit cele patru drăguțe de balanțe, mamele echilibrului grupului, în esență: Mariana, Iuliana, Mircea și Radu. Lipsesc din poze Radu, Dragoș și Mihai, aripa tânără dar care promite, învățând cu sârg de la noi.

Cum ziceam, o seară împreună (au lipsit, e drept, Dorina, Mihaela, Marius) în care ne-am adus aminte ce prietenie frumoasă ne leagă, peste anotimpuri, că muncim enorm, că dacă nu noi- cine și dacă nu acum- când. Cert este că am mâncat cele mai minunate grătare posibile (Daciana, ze-ce!) și, pe lângă, multe alte bunătăți. Nu mai zic, că o să muriți de poftă. Plus două torturi. Și Tiramisu, normal.

Cum, în scurtă vreme vom participa la nunta bunei prietene Antonia (cu Julio, cel pe care probabil l-ați văzut în filmulețul postat de Crăciun-n.a.), și cum acolo urmează să ne producem artistic la karaoke, am zis să-ncepem repetițiile. Cert este c-am repetat până am obosit.

Bun, ce nu știe Antonia este c-o să ne facem lecțiile pe youtube , să-i cântăm Ia-Ți Mireasă Ziua Bună, iar ca nunta să fie nuntă, Dragoș a propus să fure mireasa.

Mirele habar n-are, e uruguaian. S-ar putea să nu guste gluma…vedem acolo.

Mireasa nu știe. Nici Julio nu cred că știe datinile noastre, ia să vezi joacă ce-o s-avem la nunta Antoniei! Apropos, c-acum mi-a venit în minte, găsesc eu în GTA niște flori de nuntă? Așa, pentru o seară, zic. Ia să vedem dacă ne-ajută careva.

Frigul ne-a adunat de peste vară, de prin vacanțe, de pe drumurile care-încotro și, după cum s-anunță, vom fi împreună în toamna asta. Lucru bun, sănătos, gata să ne prindă iarna, în formă, scriindu-ne poveștile.

Desenându-ne amintirile pentru mai târziu. Copii deștepți, știu.

 

 

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *