Foaie De Drum Lung- Râul Niagara
26 iulie 2020
Foaie De Drum Lung- Teoria Conspirației
5 august 2020
Show all

Foaie De Drum Lung- 29 Iulie, audierea în Congresul Statelor Unite a liderilor Facebook, Apple, Amazon, Google

Facebook, Apple, Amazon, Google.

La un loc, cele patru companii însumează 70% din valoarea a întregii economii globale.

70%.

Controlul pieții, în patru segmente strategice ale vieții secolului al XXI-lea (informație/data access, comerț/manufacturing, socializare/contact interuman și echipament/hardware) a atins perfecțiunea. Cei patru piloni de putere au devenit imbatabili iar astăzi, într-o audiere maraton în  Congresul Statelor Unite, liderii acestora au fost aduși în fața publicului pentru a justifica presiunile, influența și consecvența cu care au urmărit expansiunea, în detrimentul altor businessuri pe care le-au strivit, în timp, în creșterea lor exponențială. Pentru a-și justifica acțiunile de monopol.

Această audiere în Congresul Statelor Unite, transmisă Live de agențiile de presă, stațiile de radio și televiziune din toată lumea, este istorică din mai multe puncte de vedere și anume:

Audierea vine pe fondul unei volatilități sociale sporite, după luni de lockdown, de confuzie socială globală, de amenințări cu vaccinuri chestionabile, soluția la schimb cu circulația liberă.

Vine pe fondul recrudescenței extremismului de stânga, o orientare periculoasă pentru o generație activă care, grație unei educații de tip nou, n-a învățat istorie, ca lumea, la școală și care vede în, drapelul roșu, soluția salvatoare pentru statele cărora le aparțin.

Vine pe fondul reașezării taberelor în lumea petrolului, acolo unde Arabia Saudită, USA și Rusia, alături de alte state au semnat deja pactul de realiniere sănătoasă a raportului Producție de pretrol/ Preț, în detrimentul, deocamdată, al țărilor din vestul Europei. Țări care tac mâlc și care sunt, după această măsură, forțate să purceadă la propriul plan de reabilitare economică, luând în ecuație și sursa combustibililor.

Audierea vine pe fondul  presiunii sociale crescânde, a cererii imperative de Onestitate și de Adevăr cu privire la evenimentele recente și, mai ales, a nevoii de a se afla cine se face vinovat de manipularea mașinăriei economice globale.

Coincidență sau nu președintele american a luat astăzi, public, apărarea medicilor americani care au combătut isteria legată de efectele pandemiei și al căror mesaj video a fost  interzis pe Youtube la cîteva ore după postare. Coincidență sau nu, premierul Ford din Ontario a declanșat astăzi o anchetă detaliată cu privire la cine a murit de covid, în toate casele de bătrâni din Ontario. Și a promis un raport transparent. Sunt sigură că vor cădea capete.

Astăzi este pentru prima oară anul acesta cînd aud cuvinte sănătoase: apărarea democrației, transparență, echitate.

Poate toate aceste efuziuni, manifestări de speranță și optimism vor cădea, sub sabia malefică a unor planuri globale cu mult mai puternice decât eroii de azi.

Se poate.

Dar era mai grav dacă nici măcar nu se încerca.

Astăzi a reapărut speranța că, da, dacă ne păstrăm coloanal vertebrală, avem o șansă să trăim în voia normală a vieții, așa cum ne  dorim. Speranța că vom mai trece prin pandemii, împreună și că nu uităm de bunul simț, acela ce ne-a ghidat de milenii.

Astăzi s-a născut speranța, după atâtea luni de confuzie. Dacă se păstrează momentumul și nimic tragic, neașteptat, nu ne lovește, ca specie, avem toate premizele să pășim cu dreptul în deceniile care urmează.

Rămân optimistă, chiar dacă acum port mască în magazine ori țin masca, cu silă, atârnată de oglinda retrovizoare a mașinii. O să treacă și umilința asta.

După stagnarea care ne-a pus nervii, răbdarea și finanțele la încercare, ia să vedem ce urmează. Astăzi, săptămâna asta de la începutul ei, a început Schimbarea.

P.S- Lipsesc din peisaj curcubeele fazei incipiente a lockdown-ului, lipsesc referirile la O Să Fie Bine, lipsesc, iată, brusc, din societățile virtuale care contează, vocile ascuțite ale dezaxaților, deviaților influenceri, cei care ne-au tocat la cap cu principii aberante, idei halucinante și scenarii de coșmar.

Bine fac că tac.

Sunt destul de bună la predicții. Cine a orchestrat nebunia asta, cineva anume, va trebui să plătească pentru toate. Pentru trauma provocată mie, ție, celor ce nu vor altceva decât să trăiască normal.

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *