Diana
15 octombrie 2016
Conduc motocicleta- Visul de douăzeci de ani
31 octombrie 2016
Show all

Foaie De drum Lung- Se pregătește un Război De Lux

Bună, tuturor. Toamnă intensă, ciudată, șuie ca un roller coaster, istovitoare pentru mine, pe cuvânt. Nu știu cum e a voastră dar toamna mea abia de-și înghesuie frunzele aurii pe sub priviri când le strivesc cu roțile mașinii, in drum spre birou, dimineața.

Am scris puțin fiindcă am trăit mult. Am râs mult și am plâns și mai mult. Am stat cu ochii pe pereți în crucea nopții, am băut găleți de cafea, am vorbit și am ascultat. Am gândit și navigat situații la pragul neverosimilului și am încercat, din răsputeri, să mențin corabia în echilibru pe o mare de gradul șapte. În fine, lucrurile revin în matcă.

Urmează renovări acasă la mine, de data asta cu mână de designer, landscaping în curtea mare și lată, continui o profesie pe care o iubesc din rărunchi și, nu ultimul dintre toate, scrisul de povești.

Citim și noi ceva sau stăm toată ziulica pe telefon răsfoind facebook-ul, ma întreb. Că așa fac și eu. Am să vorbesc un pic despre cărțile mele, în seara asta. Trei cărți, până acum.

Cărticica tainelor și nebuniilor noastre, De La Mine La Toronto, apărută în prag de vară 2016,  se găsește de vânzare prin Librăria Românilor din Montreal (https://librariaromanilor.com/) impecabil susținută de Viorel Anghel, directorul publicației Pagini Românești ce apare la Montreal.

Puteți de asemenea să primiți un exemplar al Foii- De la Mine la Toronto , direct de la mine: magda@foaiededrumlung.com sau prin mesaj privat pe facebook.

Cartea va fi prezentă și la Gala Asociației Inginerilor Români (AREC) organizată anul acesta  în ziua de 4 noiembrie.

Detalii despre elegantul eveniment organizat de AREC găsiți aici: http://www.arec.ca/sponsors/.

O altă cărticică despre care aproapoe că n-am scris: se numește Pastile De Nesomn, apărută în Colecția True Blue- Virtual Media Editing, România.

Volumul reunește, prin grija atât de cunoscutei scriitoare românce Corina Ozon.

Autoare a patru volume de impresionant succes printre cititorii îndreobște educați din România (Trilogia Amanților și Până Mă Voi Vindeca De Tine), Corina a strâns în preajma ei un grup de cititori și jurnaliști talentați ale cărior texte au fost cuprinse în neobișnuitul volum Pastile De Nesomn

Este o carte cu douăzeci și cinci de autori de scurte povestiri, printre care mă număr și eu.

Câteva exemplare au ajust la Toronto iar ele vor fi puse la dispoziția cititorilo,r cu prilejul aceluiași eveniment organizat de AREC.

Acum vine partea grea, exact capitolul care mă ține atât de ocupată: Se numește Război De Lux. În urmă cu douăzeci de ani, la București, cu sprijinul aceleiași edituri Național, am publicat jurnalul de spaimă și paradoxuri al unei femei (despre mine vorbesc) plecată să cunoască războiul la prima mână: am fost pe front în Bosnia și Război de Lux se traduce printr-o sumară, perfect onestă, delicată-politic, aș spune, trecere în revistă a vieții pe vreme de război în Europa secolului XX.

Este o piatră de hotar a aventurii mele de jurnalist curajos pe frontul războiului din fosta Jugoslavie.

Am fost acolo, am mers cu blindatele, am purtat vestă antiglonț iar orașele aflate sub asediu precum Sarajevo, Lucavita, Gârbavita mi-au călit la superlativ anduranța de gazetar. Război de Lux a fost reeditată și a ajuns în câteva biblioteci imprtante din lume, inclusiv din America de Nord.

Cartea este acum, din nou, în mâinile mele, sub forma manuscrisului. Îl citesc, recitesc, corectez ce nu-mi sună bine și în curând volumul va apărea în aceeași colecție a Foii de Drum Lung. 

În imaginea de mai sus aveți coperta unicului exemplar al primei ediții pe care eu îl mai am. Acesta urmează să fie retipărit în condiții grafice cu mult mai bune, așa cum este de așteptat. Și vă voi ține la curent când va ajunge la voi.

Acestea sunt cărțile mele.

Surpriză-surpriză! Toate volumele Corinei Ozon, prietenă nespus de dragă și apropiată,  în câteva exemplare doar, se află aici la mine acasă, la Toronto. Care dorește, dați-mi mesaje private pe facebook și eu vi le pun la poștă. Le găsiți, de asemenea și la Libraria Românilor https://librariaromanilor.com/

Scrisul Corinei Ozon este de aflat și răsfoit, gândit și înțeles chiar la ea pe website: https://corinaozon.com/

Am să revin săptămâna aceasta cu ce cred eu despre cum și ce se organizează în toamna aceasta, în comunitățile noastre din Quebec și Ontario (despre altele aș vrea să aflu iar dacă cineva mă poate contacta, faceți-o pe facebook sau aici, prin foaia de contact. Celelalte provincii ori state americane, scrieți-mi vă rog, pe scurt ce organizați si am să vă adaug la lista destul de consistentă din această toamnă).

Am de scris pe tema asta, ca nu cumva să rămână nescris.

Sau neclar, sau uitat.

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *