Marea Renovare
6 aprilie 2017
În Canada, fără viză- doar cu avionul
24 aprilie 2017
Show all

Gabriela Covaci- Semnează Diversitatea în limba română

Diversitatea canadiană este, de departe, rezultatul celui mai avansat și mai elaborat proiect social din istoria modernă a omenirii. În Ontario, proiectul a fost demarat, în urmă cu aproape 70 de ani, de către Johnny Lombardi, un entuziast italian născut la 4 decembrie, 1915 în Little Italy (sud Toronto). Lombardi, urmaș al unor imigranți lipsiți de educație a ințeles complexul set de transformări  prin care familia sa a trecut, pe parcursul întregii vieți, pentru a se adapta, pentru a se simți acasă, pentru a îmbrățișa un nou stil de viață. Cu eforturi uriașe, mânat de viziune, înzestrat cu charismă și o inteligență vie, Lombardi a dezvoltat, conturat și agregat conceptul de Diversitate, pe care apoi l-a materializat prin înființarea unui post de radio multicultural (CHUM FM) în Toronto. Ulterior, 30 de grupuri etnice s-au alăturat proiectului iar astăzi însăși noțiunile de Diversitate și Multiculturalism se asociază strâns cu personalitatea lui Lombardi. Un drum anevoios, plin de sincope alimentat de reluctanța, discomfortul și neîncrederea localnicilor în a primi și absorbi valurile de imigranți în Canada. Aflați pe Wikipedia mai multe despre părintele multiculturalismului ontariot.

Diversitatea, ca și democrația sunt înțeleptul răspuns al Naturii și al Firii la antagonicele noastre porniri pentru expansiune și supremație. Ele nu vin de la sine în societatea umană. Ele sunt autoimpuse și rămân fragile,e drept.

Am început prin a povesti despre Johnny Lombardi pentru că astăzi, la mai bine de douăzeci de ani de imigrație românească continuă, ne aflăm la punctul în care un conațional este pe cale să spargă plafonul discreției  etnice românești din Canada. Este vorba despre Gabriela Covaci, inimoasa noastră compatrioată stabilită în area Toronto în 2003, împreună cu familia. Gabriela Covaci este cea despre care spun mereu, fără ezitare, că a fost înzestrată de viață și de cel de sus c-o zi lungă de cel puțin 40 de ore.

Altfel nu-mi explic cum reușește ea  să fie mamă, soție, angajată cu un car de responsabilități în agendă, prezentă ori direct participantă la o sumedenie de activități sociale, care mai de care mai diverse. Gabi lucrează alături de copiii de la Școala Românească, dansează și pictează alături de ei, se implică în acțiuni de întrajutorare ad-hoc, ajutăre prezentanții altor etnii în drumul lor către confort și bunăstare, crează evenimente pentru a săvârși proiecte, se întâlnește cu prietenii, a fost recent numită Ambasador Comunitar al românilor și, de curând, pentru întreaga ei activitate desfășurată până în prezent, a fost nominalizată pe lista RBC în Topul primilor 25 de imigranți cu o contribuție deosebită în activități de sprijinire a Diversității și Multiculturalismului în Canada.

Gabriela Covaci, o personalitate de o ținută morală impecabilă,  se prezintă astăzi etnicilor români și se angajează să îi reprezinte în momentele în care Diversitatea cere prezența românească fără echivoc. Este singură, este Gabriela Covaci. Față în față cu ea, zeci de mii de români din Ontario. Ea nu vă cunoaște pe toți, voi aveți ocazia să o cunoașteți dând click pe profilul ei pe Facebook precum și în fișa de prezentare a competiției în care a fost selectată.

https://www.facebook.com/rocateach.canada

Votați-o pe Gabriela Covaci, eu așa spun că e bine să facem acum.

Așa simt.

Votați un român acum, la vremurile tulburi ale tăvălugului schimbărilor. Avem nevoie de un back-up, în caz de avarie, avem nevoie cu toții. Gabriela Covaci cunoaște pârghiile necesare pentru a se face auzită. Pentru a ne face pe toți auziți, în caz de nevoie.

Intrați pe website, vă încurajez pe toți și votați-o pe Gabriela Covaci. Cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine.

Aveți aici toate detaliile legate de vot și vă asigur că veți dormi mai liniștiți știind că, departe de lumea dezlănțuită a orgoliilor și vanităților, Gabriela Covaci, cu tenacitate, dorește să pună românii pe harta etnicilor care contează în Canada.

Aici o puteți vota pe Gabriela Covaci

Aceasta nu este o acțiune politică și are strict de-a face cu reprezentarea etnicilor români în fața autorităților canadiene în materie de Diversitate și Multiculturalism.

Cu înțelepciune, eleganță și consecvență, așa cum știm doar noi, haideți în liniște să o sprijinim pe Gabriela Covaci să vorbească românește la tribuna deja atât de aglomerată a Canadei multietnice.

Eu vă mulțumesc.

Succes Gabriela Covaci, îți țin pumnii să reziști, fetiță vitează!

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *