Un weekend în România
6 octombrie 2015
Unde Plec Când Dorm
9 octombrie 2015
Show all

Iuliana, la-ntrecere cu prăjitura cu măr de pe facebook!

Sun aseară la Iuliana s-o felicit de ziua ei, c-a picat miercurea anul ăsta. Zie eu la Mulți Ani cu ocazia lui douășnouă de primăveri, ea râde, eu râd (și-i mai zic o data,acum, La Mulți Ani Iulica!)și ne luăm de vorbă. Veselă Iuliana, ca vrabia!

iulica

Zice: or să treacă Mariana cu Paul pe la mine și m-am apucat să fac prăjitura aia de pe facebook, aia ca trandafirii, din felioare de măr (Aici vezi clipul cu rețeta, dacă n-ai văzut-o deja de un catralion de ori). Normal, feliile de măr nu mi-au ieșit subțiri ca-n clipul youtube dar nu-I nimic, mergeau și-așa. Le-am pus în apă, le-am pus la microunde, le-am scos de la microunde și numai ce le văd fleșcăite-n castron. Zic: așa o fi rețeta…. M-apuc să întind și să tai aluatul în fâșii, așa cum ar fi trebuit. În clip, ăia n-au zis să pun făină pe counter, așa că foile mele de plăcintă s-au lipit direct pe counter, au făcut priză ca cimentul. Când am dat cu făcălețul să le-ntind, le-am lipit și mai tare. În fine, le-am dezlipit, tăiat și hai să fac trandafirașii. La fel, în clip n-au zis câtă dulceață să pun, așa c-a mea a curs din trandafirași în formele de teflon, plus că foile de măr erau ude leoarcă. Arăta jalnic, zău…le-am pus totuși la cuptor, în forme. Din nou, ăia n-au spus să dau forma cu unt, ulei ceva și am reușit de le-am lipit de formă, s-a scurs dulceața, s-a înnegrit și aia. Mai mult, mărul s-a-nnegrit la coajă…nici nu mai știu, mai degrabă le arunc…

iulica

Ne-a pufnit râsul pe amândouă și-am rugat-o să-mi trimită poze, să-I facem de râs pe-ăia de la youtube că pun rețete măsluite, că uite ce ne iese nouă, pe viu. Și mi-a trimis. De-aia și scriu povestea!

Deci cam așa a gătit Iuliana de ziua ei. Acum, de sărbătorit o s-o sărbătorim sâmbătă, un pic, așa. Sincer, părerea mea? Trandafirașii n-arată rău deloc, eu i-aș mânca și-așa, ohohoo…

Vine adunarea împrejurul curcanului, sâmbătă, pregătirile au început! Dăm adunarea iar.

Zi de toamnă aurie și blîndă ca o țestoasă plictisită, ca o bufniță sătulă, ca o iepurașă la siestă, în plin semn al balanței, așa a fost ziua Iulianei.

Frumoasă toamnă, anul ăsta!

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *