Live, de pe Riviera Italiană
29 iunie 2018
Binele și Raiul pe Pământ, la Sfânta Treime. Suspans și camerele de supraveghere, la Adormirea Maicii Domnului
8 iulie 2018
Show all

Jurnal de Vacanță (II)- Doisprezece minute despre mâncare, oameni veseli și locuri, pe Riviera Italiană

Camelia Ion, talentata conațională româncă din Canada se află, împreună cu familia, în Italia, pentru toată vara.

Faptul că ea stăpânește încă foarte bine limba română, deși și-a petrecut aproape jumătate din viață în Italia (în provincia Liguria, zona Rapallo- Portofino) o ajută să ne povestească fluent, pe înțeles, într-un amestec de trai italian cu ritm de vacanță.

Camelia locuiește de mai mulți ani în Canada, iar asta o ajută să remarce anumite lucruri, obiceiuri, aspecte ale vieții locale italiene, cu ochiul unuia de-al nostru, de dincoace de Atlantic.

Rapallo este un oraș eminamente turistic, situat pe Riviera italiană, rivieră ce se continuă, urmând conturul Mediteranei,  cu cea monegască, franceză, spaniolă.

Știu, apăs pedala fierbinte a drumului lung, la pas, prin Europa…

Camelia a făcut astăzi trei transmisii Live și, așa cum am rugat-o înainte de plecare, ea povestește ceea ce vede, ca pentru noi, cei ce locuim de multă vreme în North America.

Ea nu este turist în Italia.

Ea, acolo, este acasă. Aceasta este știrea, în fapt: Camelia, rezident canadian ne vorbește despre cum este acasă la ea, în Italia.

Astăzi, de exemplu, participăm împreună cu ea și cu familia ei, Pietro și Stefania, la o petrecere comunitară italiană.

Este o întâlnire a locuitorilor orașului San Bernardino, așezare situată sus, pe munte, deasupra orașului Genova, în Liguria.

Este forfotă, oamenii sunt veseli și s-au adunat cu prilejul unei sărbători locale a scoicilor și a asad-ului (carne de vițel friptă la un grătar vertical, veți vedea în film).

Aflați detaliile chiar de la ea, vedeți Mediterana, aflați despre altitudini, oameni, roci, ba chiar sunt și câteva momente dintr-un spectacol local. O minunată excursie filmată, acum înainte de long weekend!

 

Filmările Cameliei Ion pot fi văzute aici 🙂

 

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *