Coasta Atlanticului, un năvod în așteptare
16 septembrie 2017
50 Din 150- Proiectul-Navă Amiral al diasporei române în Canada vă cheamă la bord!
1 noiembrie 2017
Show all

La 25 noiembrie, în Oakville (Greater Toronto Area) vom celebra, împreună, Jubileul!

La apogeul stabilităţii profesionale şi materiale, cu o viaţă personală definită în majoritatea parametrilor, incluzând aici hobby-urile şi activităţile recreative, imigraţia româno-canadiană a sfârşitului lui 2017 traversează perioada ei de aur, sub toate coordonatele.

Am mai spus-o, generaţia noastră nu va mai întâlni strălucirea şi dinamica acestor ani, niciodată, de-acum încolo.
Să ne bucurăm de ele acum, astăzi, să facem o sărbătoare din fiecare zi.
Da, acum este perioada în care starea generală de sănătate este bună, ea se menţine pe un platou şi abia dacă atinge panta descendentă, cauzată natural de trecerea anilor.
Este perioada în care crizele existenţiale, vocaţional- aspiraţionale mai ales, ale primei generaţii, se domolesc de la sine şi împăcarea de sine aduce, în sfârşit, seninul în priviri.

Când traseele de viaţă ale copiilor (în genere, acum, adulţi-n.a.) sunt relativ conturate iar aportul parental slăbeşte exponenţial.
Formăm plutonul compact al celor imigraţi între ’90 şi 2006.
De atunci, cam din 2006, imigraţia în Canada s-a subţiat considerabil, ca efect al intrării României în UE şi a deschiderii circulaţiei libere în spaţiul intra-european.

De mai bine de un deceniu, noi, în Canada, am devenit, practic, o insula etnică omogenă demografic şi socio-profesional, într-o mare multiculturală.
Am scris, de curând despre forţa exemplului românilor imigranţi,aflaţi acum în deceniul al şaselea al vieţilor lor.

Drept răspuns la sinteza mea (vezi textul original Aici: Frontiera Lui 50), cu bucurie vă anunţ că, prin grija unor organizatori energici şi de mare talent, vom participa la sărbătorirea reală a jumătăţii de secol de viaţă a celui mai vast segment, ca şi vârstă, din toată prima generaţie româno-canadiană.
Un eveniment absolut aparte este pe cale să aibă loc la 25 noiembrie, în GTA. El se numeşte Sărbătorim! 50 de ani din 150! Impreună!

Toate detaliile le găsiți Aici.

La 25 noiembrie, 2017, la Oakville va avea loc celebrarea Jubileului (jubileul este momentul ce marchează cea de-a cincizecea aniversare- n.a.) generaţiei celei mai solid instruite, mai dedicate succesului profesional şi familial, din toată imigraţia românească,dintotdeauna.
Va fi momentul triumfului unei întregi generaţii, în mare parte de absolvenţi de studii superioare care îşi probează, astăzi, competenţele, în cele mai diferite domenii de activitate.

Va fi un moment emoţionant, încărcat de delicate semnificaţii, atât personale cât si comunitare.
Dacă semnificaţiile personale ale trecerii în deceniul al şaselea sunt lăsate fiecăruia să le descopere, semnificaţiile comunitare marchează, la acesteveniment, un alt moment important: acceptul, înţelegerea, împăcarea cu sine, ca şi grup că, da, cai fezabile de întoarcere în România, fie şi la pensie, pentru noi, practic, nu mai există.

Noi suntem la un deceniu şi ceva distanţă de ieşirea, în masă, la pensie şi radarele ne spun că felul cum am crescut în Canada ne limitează- până la a nepriva în totalitate, de abilităţile de navigare,necesare în societatea românească de azi.

Aşadar, urmează o întâlnire ce se anunţă, din start, neobişnuit de emoţionantă. Cei ce au împlinit deja 50 de ani, cei ce urmează în curând să-i împlinească precum şi cei ce tocmai schimbă prefixul, sunt aşteptaţi să-şi dea, simbolic,mâinile, întru a trece, cu graţie,curaj şi o doză de umor, împreună, în următoarea etapă a vieţilor lor.

Urmează mai multe detalii despre acest eveniment iar eu voi continua să scriu, pe masură ce aflu mai multe detalii.
Voi fi acolo, va aştept să ne întâlnim şi să ne cunoaştem.Vom fi circa cinci sute de participanţi, într-o emoţionantă întâlnire de generaţie imigrată cu diplomele în valiză, de pe întreg cuprinsul României.

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *