Mâine- despre Canada cea bogată în Radon
4 octombrie 2015
Distribuția concentrației de Radon în Canada, pe provincii (și în Statele Unite, la nivel național)
5 octombrie 2015
Show all

Lucian Ciuchiță- Au mai rămas doar 10% dintre oameni, deştepţi

Nu este la îndemâna oricui calitatea și capacitatea de a surprinde evoluția/involuția socială și de a transpune literar acest proces la care suntem, cu toții, spectatori și părtași, deopotrivă. Unii ar spune că direcția globală n-ar trebui să ne preocupe, societățile știind instinctiv navigația către supraviețuire. Că supraviețuirea înseamnă abdicarea de la un cumul de valori, acesta este un fapt demonstrat.  Abdicarea cu bună știință de la valori, fie ele culturale, morale, spirituale, fără presiunea un pericol real, înseamnă clacarea ca specie. Asta o spun eu, dar, din nou, nu e obligatoriu să am dreptate.

Lucian Ciuchiță, în Insula Purgatoriului (Editura Atec-2014) povestește, precum în scrierile orwelliene Ferma Animalelor ori 1984, încotro, de-acum încolo. Citesc și n-am să comentez conținutul, nu pentru că n-aș vedea aceleași stări și fapte împrejurul meu, ci pentru că optimismul meu înnăscut îmi cere, cu fiecare zi, să smulg soarele, perdelei de nori ce se-ndeamnă să-l acopere. Pentru că iubesc fiecare zi a vieții, pentru că socialul planetar se schimbă chiar acum, în clipa în care scriu.

(Fac o paranteză, să vă mai zic ceva interesant: ieri la amiază m-am aflat la Pearson Airport, la Toronto, așteptam pe cineva ce venea pe o rută transpacifică. Aeroportul are o singură ieșire, mare, pentru toți pasagerii curselor aterizate la același terminal. Ei bine, dacă în alți ani aș fi putut deosebi, dintr-o clipire, pe pasagerii curselor sosite de la Londra, Paris, Amsterdam, Shanghai ori Calcutta, după haine, eșarfe, culori, valize, accesorii, aseară am făcut ochii mari: indiferent din ce avion coborâseră, de la ce aeroport se îmbarcaseră, indiferent de rasa căreia îi aparțineau, pasagerii aveau aceleași fire albe de iPhone în urechi, aceleași forme, texturi și culori de valize, aceleași feluri de blugi, tricouri, sacouri, până și mersul le era la fel…un crâmpei de globalizare văzut cu ochii mei, aseară, la Pearson Airport)

***

Îndepărtarea tinerelor generaţii de adevăratele valori a fost o acţiune premeditată la care au participat critici cu sufletul vândut, scriitori fără talent şi har, semidocţi şi semifilozofi cu atracţie faţă de ignoranţă… Munca lor s-a văzut mai târziu şi a fost răsplătită cu premiul cel mare la olimpiada de prostie…

În spatele uşilor închise bravii, conducători ai destinelor rătăcite au chemat în ajutor câţiva cercetători aserviţi puterii, să analizeze statistic indicatorii fenomenelor social-economice şi gradul de înrăutăţire al vieţii.
Comisia desemnată să cerceteze fenomenul degradării societăţii şi gradul de îmbolnăvire la care ajunsese, cu slabe şanse de vindecare, a prezentat un raport de cercetare statistică, socială şi psihologică în care ignoranţa era principala cauză şi somnul raţiunii principalul vinovat.

apr26-2

Degradarea morală a cetăţenilor era rodul ştirilor negative, al emisiunilor de prost gust, al lipsei informaţiilor de valoare, prezenţa unor false modele de viaţă şi falşi lideri de opinie, adică îndobitocire generalizată prin intermediul televiziunilor care au participat cu bună ştiinţă la monstuoasa manipulare dictată de noua ordine mondială, astfel încât totul s-a uniformizat în gândire şi lumea s-a prostit.

După cum spunea un membru al comisiei de investigaţii amintite, acum lucrurile stau altfel în domeniul informaţional, iar mass media se situează la gurile infernului lui Dante.. Se spune că presa a fost cândva liberă, dar a infirmat acest statut la scurt timp după o libertate efemeră şi s-a vândut puterii devenind o unealtă în mâna unor politicieni corupţi, cu care au manipulat populaţia îndoctrinată şi prostită!

Cetăţenii au fost “ajutaţi” să nu înţeleagă mare lucru, doar să creadă ce le spune Sistemul… Se inducea falsa idee că se poate mai rău, iar că va fi mai bine devenise o iluzie! S-a acceptat fără împotrivire concepţia că trebuie să alegi dintre rău şi foarte rău, adică răul cel mai mic! Oamenii copleşiţi de gânduri sumbre, n-au mai înţeles ce se întâmplă în jurul lor şi s-au lăsat în voia sorţii. Este uşor de explicat şi de înţeles atitudinea lor, nimic nu se schimbă în bine niciodată. Politicienii de azi erau cei de ieri care n-au făcut nimic concret, doar interesele lor meschine au fost atinse! Asistau de fiecare dată la o mascaradă de mari proporţii.

Ei sunt de fiecare dată pe scena unui teatru al absurdului, de fapt, ei sunt actori imperfecţi într-o relaţie foarte bună cu ei înşişi şi foarte proastă cu schimbarea politicii în avantajul naţiunii. Din păcate, votul cetăţeanului nou creat are aceeaşi greutate cu votul unei maimuţe care se vinde pe o banană, nu există nicio diferenţă! Din punct de vedere statistic, spuneau cei din comisie, au mai rămas doar 10% oameni deştepţi (intelectuali adevăraţi), restul sunt în curs de dezvoltare intelectuală şi suficienţi în gândire, care urăsc cititul şi rămân sclavi ai mijloacelor media! Programele cultural-educaţionale fiind scoase cu bună ştiinţă din formatul de lucru al “creaţiei” din televiziuni, au “ajutat”, nesperat de bine, în omogenizarea celor 90%, în direcţia operaţiei de lobotomizare generală virtual acceptată.

(Fragment din INSULA PURGATORIULUI- Lucian Ciuchiță)

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *