Notice: Undefined property: cnn_news_plugin::$option_name in /home3/r33950tolo/public_html/foaiededrumlung.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/widget-visibility/widget-conditions.php on line 751

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/r33950tolo/public_html/foaiededrumlung.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/widget-visibility/widget-conditions.php on line 754

Notice: Undefined property: cnn_news_plugin::$option_name in /home3/r33950tolo/public_html/foaiededrumlung.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/widget-visibility/widget-conditions.php on line 790
Mai mult de jumătate dintre cititorii Foii n-au împlinit 45 de ani – Foaie de Drum Lung
Cu miile, voi veniți din 68 de țări din toată lumea :)
21 noiembrie 2015
Povești de Moș Crăciun!
23 noiembrie 2015
Show all

Mai mult de jumătate dintre cititorii Foii n-au împlinit 45 de ani

Bune să vă fie ziua, seara, dimineața și la fel și gândurile acum când am ciupit un pic pedala de accelerație către Crăciun și, totodată, către toată magia din jurul lui.

Aștept astăzi prima zăpadă a sezonului la Toronto și, fără referiri la politică, la jocurile internaționale, atentate, pagube, victime, declarații inflamate, foame de conducători capabili, fără tumultul tot mai parșiv al știrilor ce se bat cap în cap, am să admit că bucuriile mici, așa, cu lingurița, fac astăzi fericirea. Astea-s vremurile.

Cine sunteți voi, cei care citiți, să vorbim despre asta, fiindcă v-am promis. Am datele destul de curate de la Google Analytics, din ultimele două luni, de când blogul a devenit website.

hug-club-clip-art-720

source: hug-club-clip-art-720

Așadar, publicul Foii se compune din 63% de sex feminin și 36% de sex masculin, după cum sunt ei identificați de motoarele Google Analytics. Proporțiile se schimbă dramatic atunci când textele sunt de inimă și familie, ocazie cu care publicul feminin constituie 80% dintre cititori. La textele sociale, militante sau cele de sinteză și strategie (puține publicate, cu bună știință- n.a.) publicul masculin acoperă până la 60%.

Sunt atentă la ce vă interesează să citiți și am văzut un vârf major de audiență la textul In Colectiv, cu referire mâhnită la evenimentul petrecut în București. Atunci am înțeles mult din gândurile, temerile, așteptările voastre și promit să onorez în măsura timpului și a energiei mele, cele așteptate. Ați citit și recitit despre Canada cea bogată în Radon, despre Galele Asociației Inginerilor, răspunsurile la scrisori (dacă scrieți, vă răspund ce cred eu despre ce îmi scrieți), despre vizita jurnalistului Radu Morar în Canada și Statele Unite.

Cu statisticile, mai departe. Pe grupe de vârstă, cititorii Foii sunt:

3%– între 18-24 de ani

14%– între 25-34 de ani

38% -între 35-44 de ani

31.5% – între 45-54 de ani

11%– între 55-64 de ani

2.5%– peste 65 de ani

photo: zazzle.com

photo: zazzle.com

În două luni de website, dintr-un total de 4,270 de vizitatori unici (am zis 4,100 în materialul trecut -n.a.), 3,000 dintre voi ați devenit cititori frecvenți (repeated). În ce privește providerii de net, România vine de la RCS& RDS, Orange și Romtelecom. Canada, în mare parte, de la Comwave (ce tari au devenit Comwave, în doar trei ani, e incredibil! Tot cu Comwave sunt și eu iar intrările mele pe website se contorizează doar una la fiecare 24 de ore, indiferent cât timp petrec pe site- n.a.), Sympatico, Rogers, Videotron, Distributel, Cogeco. Urmează Bell Mobility, Verizon, Telecom Italia, etc.

Cum ajungeți la Foaie: Apple și Samsung, aproape la paritate. Așadar, IPhone și Ipad, Samsung Galaxy SIV,  SIII Mini, S5, S6 și lista continua cu vreo 20 de modele diferite de Samsung, apoi Nokia Lumia 830 (ăsta intră pe plan la Rogers în Canada, vine gratuit și e un device bun, robust, zic eu).

Sferele voastre de interes sunt multe și variate. Păcat că nu știu să pun captura în PDF (nu mi-o încarcă, n-am idee de ce), ca să vedeți ce frumos vă definește internetul după sferele voastre de interes. Poate reușesc mai încolo.

Aflu că urmăriți multe filme, cunoașteți și sunteți interesați de politică, știri iar pe segmentele de marketing studiate, mulți dintre voi sunteți singuri, în căutare de parteneri (peste 5% dintre cititori frecventează dating sites). Succes și vă țin pumnii să vă iasă fericirile exact cum vă doriți.

photo: clipart.com

photo: clipart.com

Apoi serviciile financiare, investițiile, automobilele, căutatul de job, căutatul de locuințe sau pur și simplu verificarea valorii proprietății pe piața la zi, educație, călătorii, etc.

Cum arată viitorul: dacă totul este bine, îndrăznesc să sper că Foaia de Drum Lung va crește, foarte încet, în 2016, într-unul  mai fluent canal de comunicare intraetnică, pentru românii din diaspora, cu accent pe evenimentele și zonele de interes canadiene și americane, în format de sinteză ori editorial. Spun foarte încet întrucât nu vreau să dizolv povestea din jurul vieților fiecăruia dintre noi, cu analize necerute de nimeni.

Povestea cu dulcețurile, piticii, veverițele, iubirile, Luna, prietenii, va continua, așadar.

Fac o socoteală simplă și mai mult de jumătate dintre cititorii Foii n-au împlinit încă 45 de ani. E frumos așa.  Toamnă frumoasă, cât a mai rămas din ea și o iarnă pe cinste să aveți!

Phew, gata.

(Magda)

Ti-a placut articolul?

1 Comment

  1. Bob spune:

    Buna idee am vazut pe acolo. Daca tot ma intereseaza si filmele, oare nu s-ar putea viziona niste filme pe acest website ? Chiar si romanesti ar fi bune. Sau niste programe tv ? Sau un forum de discutii pentru oameni relaxati. Acum zece ani erau 3 forumuri tari pe zona Montreal, acum mai sunt vreo doua si sunt varza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *