Perele, ca și oamenii, au defecte
21 septembrie 2015
Când te vezi prin ochii altcuiva (întâmplare)
23 septembrie 2015
Show all

Părtași la o „revoluţie” a inculturii (Lucian Ciuchiță, din volumul Insula Purgatoriului)

Fragment din Insula Purgatoriului (editura ATEC-2014), volum semnat de Lucian Ciuchiță, întru readucerea aminte a coordonatelor după care cu toții navigăm și, mai ales, a direcției în care cu toții mergem, tot mai râzând și cu burțile tot mai pline. Un strop de atenție la citit și de imaginație sunt deajuns pentru ca, la final, să ne întrebăm retoric dacă ceasul de la mână mai arată, democratic, ora exactă, sau este și ea contrafăcută. Mantinelele morale s-au îndepărtat, ideologiile se hrănesc direct din lumina soarelui iar mesajele trimise maselor poartă, pe fundal, hipnotice acorduri de muzică minimalistă. Mulțimesc Lucian!

O „revoluţie” a inculturii a sucit minţile cetăţenilor care şi-au pierdut atracţia faţă de cărţi şi literatură.

Lucian-Ciuchita__Insula-Purgatoriului__606-93541-0-0-785334261137

Au primit în schimb o hrană spirituală efemeră, acel surogat zilnic prin canalele de informare special concepute pentru distrugerea intelectului, şi s-a creat în timp o nouă specie. Omul robot sau robotul uman.

Toate scrierile de valoare n-au fost interzise şi arse ca în alte „revoluţii culturale”, dar au fost denigrate într-un aşa mod încât lumea şi-a schimbat complet modul de înţelegere şi decelare. Omul cult a fost determinat să dispară din societatea modernă, a fost expulzat la marginea oraşelor, să trăiască din mila celorlalţi, care mai cred în forţa pură a spiritualităţii. Pur şi simplu, omul nou creat a devenit prin lăcomie mai îngust la minte decât strămoşul său primitiv, iar asta s-a văzut uşor prin modul în care a distrus în mare parte natura şi viaţa.

Insula de Fier pe post de puşcărie, este o necesitate a momentului. În mijlocul apelor nimeni nu va da socoteală cuiva, se proclama din necesitate câteva legi dure, care sunt strict legate de supravieţuire. Deţinuţii care populează insula sunt fructul stricat al societăţii din care provin, lăcomia şi corupţia autorităţilor le-au schimbat destinul tuturor fără vreo împotrivire, iar sub umbrelă unei false democraţii şi libertăţi afişate doar la televizor, cu toţii s-au trezit într-o formă de neo sclavagism. Mulţi au rămas prizonierii acestui sistem meschin şi mârşav, alţii s-au împotrivit prin diverse forme şi au fost încarceraţi.

maxresdefault (1)

Cei mai răi şi mai periculoşi dintre ei, au fost aduşi pe Insulă. Puşcăriile s-au umplut la refuz din cauza problemelor sociale şi a lipsei unor programe economice viabile care să dezvolte societatea în direcţia progresului. În schimb, s-a amplificat şomajul, iar puţinele locuri de muncă au ajuns să fie moştenite politic.

Munca micilor întreprinzători a devenit grea, prost plătită şi sortită falimentului, iar taxele nou inventate, în special impozitul pe oxigenul respirat, şi legile fără răspuns la necesităţile reale ale societăţii, au favorizat doar pe cei de la putere în combinaţii oneroase. Puţinele afaceri cu statul au intrat pe mâna cui trebuie, iar nonvalorile impuse la nivelul subconştientului colectiv ca adevărate etaloane, manipularea crasă a maselor cu o falsă identitate, prin istorie contrafăcută, au contribuit lent, dar sigur la degradarea fizică şi mentală a populaţiei.

Stresul zilnic impus de către autorităţi, ca metoda de control al minţii, a avut şi menirea să îmbolnăvească populaţia, crescând exponenţial numărul bolnavilor şi al morţilor. Asta a şi fost dorinţa celor de la putere, populaţia se înmulţise îngrijorător şi resursele scădeau prea repede. Teoria malthusiană îşi găsise un alt suport de credibilitate, iar medicina a fost chemată în ajutor să diminueze din populaţie.

images (10)

http://www.wallpapervortex.com/

Nimeni nu putea să creadă aşa ceva, tocmai pe asta se şi bazau, cum să facă rău sănătăţii tocmai medicina? Virusuri special concepuţi în laborator pentru decimarea unor populaţii (sărace şi inferioare din punctul lor de vedere), s-a demonstrat că pot suporta modificări în timp, şi se întorc împotriva lor sub forma unei pandemii.

Erau practicile neocoloniale din vechi perioade, acum au înţeles că stresul este armă perfectă, în special ca declanşator al bolilor incurabile. La ultimele simpozioane medicale desfăşurate cu uşile închise, tema centrală a discuţiilor se referea strict la faptul că asupra suprapopulării trebuie acţionat cu sprijinul medicinii…

INSULA PURGATORIULUI – LUCIAN CIUCHIȚĂ

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *