Notice: Undefined property: cnn_news_plugin::$option_name in /home3/r33950tolo/public_html/foaiededrumlung.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/widget-visibility/widget-conditions.php on line 751

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/r33950tolo/public_html/foaiededrumlung.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/widget-visibility/widget-conditions.php on line 754

Notice: Undefined property: cnn_news_plugin::$option_name in /home3/r33950tolo/public_html/foaiededrumlung.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/widget-visibility/widget-conditions.php on line 790
North West Territories- Haite De Lupi, La Nahanni Butte – Foaie de Drum Lung
Să Ies De-o Țigară, Afară, C-aveam O Treabă.
16 ianuarie 2015
Yukon- Sania E La Putere
16 ianuarie 2015
Show all

North West Territories- Haite De Lupi, La Nahanni Butte

Cititorii mei de dincolo de Canada (în număr covârșitor, emoționant de mare!) știu puține despre acești daci canadieni, First Nations, nativii Canadei, inuiții adică. Sunt triburi de oameni care trăiesc în nord, acolo unde drumul a obosit să se mai ducă și unde doar cu avionul  poți ajunge. Vorbesc despre mii de kilometri depărtare de lumea civilizată. Puțini dintre cei din sud ajung vreodată în locurile acelea izolate de păduri, râuri uriașe, lacuri glaciare imense ori tundre. Și acolo tot Canada este așa încât, dacă vă interesează, am să încerc să redau, din timp în timp, câteva dintre poveștile lor de viață, așa cum sunt ele difuzate de CBC, rețeaua națională radio-tv.
Știre de astrăzi: în North West Territories locuitorii din Nahanni Butte s-au trezit zilele astea cu haitele de lupi în comunitate, printre case. Lupii se pare că nu se sperie și nu se-ndeamnă să fugă atunci când văd oameni. 
Așa încât Mike Mattou, șeful de trib din Nahanni Butte a decis ca activitățile comunitare de seară să fie reprogramate pentru altă dată și toată lumea să stea în case, de cum se înserează. Între timp, patrule ale Departamentului Resurselor Naturale din Fort Simpson (aria tutelară) au ieșit la vânat și au zis că împușcă tot ce prind, plus că vor pune și capcane. 

Oameni săritori, locuitorii din Nahanni Butte au promis să iasă la cosit miriștea din jurul comunității, în cele câteva ore de lumină pe care le au peste zi, ca să nu mai aibă lupii unde să se ascundă și de unde să dea târcoale. 

Copiii sunt rugați să nu se mai joace seara pe-afară iar câinii de la sănii se recomandă să fie duși la adăposturi, să nu fie mâncați de lupi așa cum s-a întâmplat cu patru dintre ei, zilele trecute. 

(http://www.cbc.ca/news/canada/north/wolves-suspected-of-killing-pets-in-n-w-t-s-dehcho-region-1.2912346)
Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *