Lasă-i să zboare!
5 iunie 2017
O criză de reprezentare diplomatică a României, în Canada
12 iunie 2017
Show all

Poveștile Foii De Drum Lung- acum, pentru cititorii din România și din restul Europei

Mă ciupesc și nu-mi vine a crede: proiectul de inimă și de drum lung al disecției întâmplărilor și trăirilor noastre, ale celor ce trăim în diaspora, a întins podul din Canada până în România. Cele două prime volume (vor mai urma, aveți încredere, poveștile voastre așteaptă cuminți la rând, să fie scrise- n.a.) din seria Foii De Drum Lung, mai exact De la Mine La Toronto și O Iubire Imposibilă se află acum în distribuție, grație prietenilor de la Editura National din Bucuresti (www.editura-national.ro). Violeta Borzea, cărțile acestea sunt un pic și copiii tăi, știi asta! Ei bine, echipa s-a îngrijit de citire, corectură, paginare, coperți, transport peste ocean. Deși cărțile Foii fac o notă oarecum aparte în portofoliul editurii, echipa a împărtășit entuziasmul și determinarea mea în a lumina fereastra lumii, cu un crâmpei din cronica la zi a diasporei române.

Cele două volume sunt acum distribuite online de către Editura Național, pentru cititorii din România și din restul Europei (și al lumii, în fond). Curaj, fiți părtași la joaca din parcul pentru copiii diasporei române!  

De La Mine La Toronto- click aici!

O Iubire Imposibilă- click aici!

Comandați-le, luați-le acasă și, după ce le citiți (și se citesc ușor, vă asigur), atât doar vă mai rog: spuneți-le prietenilor repatriați din America de Nord, celor pe care-i cunoașteți, despre ele. Sunt sigură că ei se vor regăsi în culorile descrise de mine, aici, așa cum am zugrăvit lumea de dincoace de Atlantic.

Cele două volume nu au variante electronice, deci nu pot fi descărcate pe tablete. Așa m-am gândit eu: dacă e carte, atunci să arate ca o carte. Știu, sunt anacronică.

Proiectul Foii, așa cum mulți dintre voi știți deja, a pornit aici, în Toronto, din infinita, inexplicabila  mea determinare de a capta Viața în limbaj aproape fotografic. Viața, așa cum se revelă ea, surprinsă sub cât mai multe aspecte. Anii de gazetărie, o meticulozitate înnăscută, anii de citit, pasiunea pentru literatură, toate s-au pus împreună în ore și ore de lucru, serile, la lumina veiozei.

S-au născut două cărți în format BPT, pentru cunoscători. Încă una chiar acum se scrie și încă una (în două volume, după cum se pare) vine din urmă. Lucrez la mai multe cărți în paralel, funcție de cum am inspirație.

O combinație subtilă între gazetărie și literatură, romantică pe alocuri, Foaia De Drum Lung ca și proiect își cere, tumultuos, dreptul de a sparge valul conveniențelor, nedumeririlor, șovăielilor și, mai ales, al temerilor celor ce dorm sub alte ceruri decât cel românesc.

Sunt emoționată, sunt și mai determinată să continui screening-ul social, atât de necesar fiecăruia dintre noi, în absența unor povești cursive și verticale, din trecutele noastre manuale de istorie.

Am să continui și screening-ul emoțional, cu riscul ca textele să înroșească obrajii celor care citesc. Pentru că vorbim Viață, nu ne putem amâna propria cunoaștere, fie și prin împărtășirea reciprocă, adesea haotică, a stărilor, trăirilor, gândurilor, speranțelor, visurilor, bucuriilor, deznădejdilor și, mai ales a iubirilor. Timpul ne este limitat, emoțiile, așijderea.

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *