Sunt aici cu voi :) Aici este acasă la Foaia De Drum Lung!
20 septembrie 2015
Bine ați venit, absolut pe bune (editorial, adică)
21 septembrie 2015
Show all

Radu Moraru (II): Numai nişte idioţi pot avea “reţinere” faţă de diaspora

Radu Moraru și-a făcut lecțiile înainte de sosirea pe continentul nord-american. Este la curent cu reticența românilor stabiliți aici, față de validitatea promisiunilor și rezultatele acțiunilor guvernanților români din ultimii 25 de ani. Știe, de asemenea, că fenomenul cochetării cu repatrierea a celor plecați cu mult timp în urmă există, este viu și este de interes.

Partea a doua a interviului cu Radu Moraru, vocea televiziunii Nașul TV, în continuare:

Pensionarii, să vină. Tinerii, să mai aștepte

-Cum defineşti actualul context politic românesc faţă de cel din anii 90 când cei mai mulţidintre noi au plecat din ţară? Este el, acum, propice repatrierii?

Doar pentru Pensionarii români de pretutindeni şi doar în anumite condiţii. Este un Proiect la care gândesc şi lucrez demult. Întâi m-am gîndit la România şi abia apoi am găsit că Repatrierea pensionarilor din străinătate ar putea fi un win-win! Voi vorbi despre acest Proiect, că şi despre altele. Cert este că, pentru mulţi români pensionari, regiunea Braşov – Sibiu ar fi ca o nouă viaţă, mai bună şi mai lungă. E un proiect complex.

Pe tinerii care vor să se repatrieze îi sfătuiesc să mai aştepte sau să îmi scrie despre cazuri punctuale pe mail, la: nasul@nasul.tv !

Că să răspund, actualul context politic e rău dar nu influenţează atît de mult Proiectul Repatrierii. Voi explica acest lucru în întâlnirile cu românii.

radu3

Numai nişte idioţi pot avea “reţinere” faţă de diaspora

– Cum găseşti atitudinea românilor de aici, faţă de ţară?

Patrioţi şi salvatori. Fără românii din Diaspora, România se desfiinţa demult că Stat şi probabil că şi neamul românesc ar fi fost spulberat. Iar idioţii ăştia de politicieni vor să pună taxa pentru românii de afară! Eu le-am zis : “Băi boilor, fiecare român din străinătate ar trebui să primească bani mulţi de la statul român fiindcă ei au oferit României bani nerambursabili, în ultimii 25 de ani. Cel puţin 200 de miliarde de euro !!! Dublu cât DATORIA României! Păi 1% măcar şi tot trebuia să dăm diasporei 2 miliarde de euro! Nu să îi taxăm şi să nu-i lăsăm să voteze!

Să ne împăcăm, români cu români

– Cum găseşti reţinerea celor din ţară faţă de dispora, în special faţă de diaspora nord-americană?

Numai nişte idioţi pot avea “reţinere” faţă de diaspora. Sau nişte bandiţi!

radu4

-Cum crezi că vom putea face reconcilierea între cele două entităţi, românii din ţară şi cei din diaspora?

Eu nu cred că vorbim de entităţi. Cred că deocamdată ne încurcă puţin clasa politică că să ne împăcăm români cu români. Dar şi aici am găsit o soluţie, paşnică.

-Intenţionezi să sprijini această reconciliere?

Da, împăcarea va fi una naturală şi Nașul TV se va implica.

Eu personal nu mai aştept nimic de la politicieni

-Gândesc de ceva vreme un plan conjugat, de sprijin a românilor specialişti care doresc să se repatrieze, a celor din Nord America, în special. Ai şi tu ceva în minte în acest sens? (crearea, cu sprijin guvernamental, a unui lanţ de comunicare internă, românească, capabil să sprijine reintegrarea repaților, dpdv strict administrativ)

Eu voi expune, pe scurt, la întîlnirile cu românii, cum putem să construim împreună, DAR fără clasa politică! Eu personal nu mai aştept nimic de la politicieni! Am aşteptat 25 de ani, nu mai pot! O să mă întrebi dacă se poate şi fără politicieni. Da se poate! O să ridice mâinile să voteze aşa cum le vom cânta iar cei mai inteligenţi şi mai speculativi nu vor mai fi adversarii noştri, ai românilor.

– Ce crezi tu că trebuie noi să facem, că să va sprijinim, tehnic şi profesional, acolo? Cum putem acordă sprijin?

După ce voi încheia întîlnirile cu românii din Canada şi US, o să vezi cât de simplu va fi răspunsul la această întrebare extrem de complicată!

Să fii iubita!

 

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *