Fără politică
24 septembrie 2015
Radu Moraru (episod nou)- Proiectele de Țară au ajuns în Canada
25 septembrie 2015
Show all

Radu Moraru și Raul Dudnic- întâlnire cu studenții canadieni la Jurnalism de la Mohawk College (Hamilton)

Ce idee strașnică, s-aduci un gazetar de pe fierbintele tărâm european și să-l pui să decodifice profesia, în termenii societăților în plină evoluție, de astăzi, în fața unor tineri crescuți cu singurul dușman natural: vremea. Sunt convinsă că pentru junii canadieni studenți la Jurnalism, întâlnirea de astăzi cu Radu Moraru  o să rămână de poveste. Minunată ideea de a oferi un pic de expunere la altfel, acestor viitori gazetari.

Mâine la 7PM ne vedem cu Radu Moraru, la Oakville. Merită, zic eu.

Mai jos, Raul Dudnic, prietenul  de litere și port-drapelul imaginii TV în limba română, după toată oboseala zilei de azi, a găsit câteva clipe să scrie, pe fugă, știrea. Mulțumesc din suflet, Raul.

moraru11

Ce înseamnă să fii jurnalist român în România, ce înseamnă să fii jurnalist român în Canada? Cum poţi ajunge un jurnalist de succes, oriunde ai fi în lume? Alături de Radu Moraru, am participat la o întâlnire cu studenţii de la Jurnalism ai Colegiului Mohawk din Hamilton. Atracţia întâlnirii a constituit-o nașul Moraru, cel care a dezvăluit câteva dintre secretele succesului său ca jurnalist, dar şi ale staţiilor de televiziune din România la lansarea cărora a contribuit. 

Întâlnirea cu studenţii Colegiului Mohawk a fost organizată de Gabriela Covaci, training specialist la Mohawk College și sufletul Asociației Rocateach (cea care organizează și cursuri școlare pentru copiii de origine română).

Text semnat de Raul Dudnic, realizatorul emisiunii în limba română Noi, Romanii (www.noiromanii.ca) ce se difuzează pe tot cuprinsul Canadei, prin intermediul TV OMNI 1, sâmbăta la ora 12PM și se reia luni, la ora 12PM și miercuri la ora 9AM ET.

***

Înregistrarea de astăzi precum și imagini de la întâlnirea de mâine, de la Oakville vor intra in emisiunea din 3 octombrie.

***

Editez postul să mai adaug câte ceva: Gabriela Covaci, organizatoarea întîlnirii  (în deux pieces vernil, flancată de Raul, Radu și Tracy- Program coordinator media and broadcasting la Mohawk College) mi-a spus că sala a fost arhiplină, că doar vreo două locuri dacă mai erau goale, că Radu și cu Raul i-au ținut în priză  și că cei doi au făcut show iar audienței i-a plăcut extrem de mult! Cică a fost un succes pe toată linia!

Ce spuneam!? S-aduci jurnaliști români să vorbească Presă în fața audienței canadiene, ăsta-da eveniment! Mulțumesc Gabriela pentru precizări și, sincer, te admir mult pentru energia și inventivitatea ta 🙂

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *