Nunta Antoniei cu Julio Gonzalez, Mississauga, 28 noiembrie 2015. Casă de piatră, dragilor!
30 noiembrie 2015
Povești din Nord- Pe ce tărâm trăiesc, sub al cui cer
4 decembrie 2015
Show all

…și țin mâna în dreptul inimii, când se cântă Deșteaptă-te Române

La Mulți Ani, Românie, oriunde vei fi pomenită și oriunde fii și fiicele tale s-ar afla. Să știi Românie că eu, în naivitatea și bunătatea mea, tot aștept să ne-ntâlnim, cu lacrimi în ochi la Surprize, Surprize în direct, să ne îmbrățișăm, să stăm pe-o canapeluță, mână-n mână și să intre din regie cu Publicitatea, cu noi cu ochii înlăcrimați de emoția regăsirii, pe fundal…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doru Liciu, Consul General interimar al României la Toronto, cu un discurs scurt și plin de esență. O plăcere să-l asculți.

Ce să-ți spun, ceva ce nu s-a spus încă pe facebook?

Da, te iubesc, normal, vreau acasă, normal și asta, ar fi trebuit să-mi fi crescut copiii acolo, probabil și din toate astea singurul lucru pe care-l fac acum, după aproape 18 ani petrecuți în Canada este să țin mâna în dreptul inimii când se intonează Deșteaptă-te Române.

Este exact ceea ce am făcut în seara asta la National Club, pe Bay St, în inima downtown-ului Toronto, în seara ploioasă de 1 decembrie. Sub înaltul patronaj al Consulului General interimar la Toronto, dl. Doru Liciu și al soției sale, Raluca, ne-am reunit așa cum facem de ceva ani, în pragul sărbătorilor, și anume ne-ncheiem pe piept broșa națională cu, probabil, cea mai curată dintre iubirile de țară.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diana și Viorel Rusu, d-ra Stefan și Costel (Costele, ți-am uitat numele de familie și știi că nu l-am scris pe nimic. Dă-mi un mesaj te rog, să fac corectura mai târziu. Mulțumesc)

Pentru că țara poți sau n-o poți iubi din interior dar poți fi secat, de dragul ei, odată ce trăiești afară. Au fost, să zic, vreo 70-80 de invitați printre care și diplomați de la alte legații la Toronto, presa de origine română (Radu Secășan, de la Agendă, Puiu Popescu de la Observator, Raul Dudnic împreună cu soția sa, Sonia, de astă dată fără camera de filmat) și mulți români care au avut, în timp, rolul lor, să nu-i spun educativ, dar de coordonare a ținutei etnicilor români la Toronto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sonia și Raul Dudnic, împreună cu Mariana Mitrofan, în seara asta la o mică șuetă

Au fost la întâlnirea românească din seara asta Sorin Marinescu (un om de o covârșitoare ținută morală, cu un impresionant portofoliu legat de sistematizarea Bucureștiului) împreună cu soția, Jerry Avram împreună cu Lia, soția lui, Viorel și Diana Rusu, Ana-Maria Scordescu (cea care tocmai mi-a spus despre următoarele ei proiecte de divertisment comunitar), minunații Marius și Mariana Mitrofan (Marius se află deja în topul celor mai consacrați realtori Re/Max din Canada), Simona Cheoreanu, soția președintelui AREC.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ce să-ți spun eu, ție, Dulce Românie?

Gazde desăvârșite, Doru și Raluca Liciu. Raluca este de o naturalețe vecină cu a Lizucăi, eroina din Dumbrava Minunată.

Gabriela Covaci și inimoșii coordonatori ai grupului RoCaTeach au oferit o mică surpriză celor prezenți: harta României, desenată și colorată de copiii românilor canadieni.

Un desen plin de case și de drumuri, minunat în esența lui, mai ales prin faptul că a fost populat cu desene de către copii născuți aici, în Canada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aici, eu cu Marius și Mariana Mitrofan, prieteni minunați

O seară frumoasă, în pregătirea Crăciunului și a Anului Nou. O seară caldă, țesută, subtil, între oameni care se cunosc, deja, de decenii.

O seară sub nota refinamentului, a decenței dezvoltate pe tărâmul străjuit de marile oceane.

Mulțumiri Consulatului General al României pentru atât de plăcuta seară de 1 decembrie.

 

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *