Suntem la capătul lumii. Unde mai fugim, măi, de voi??
17 noiembrie 2015
Mai mult de jumătate dintre cititorii Foii n-au împlinit 45 de ani
22 noiembrie 2015
Show all

Cu miile, voi veniți din 68 de țări din toată lumea :)

Aici sunteți voi, aici sunt împreună cu voi și ducem viața ca pe o poveste, mai departe :)

Haideți să deschidem sezonul apropierii Crăciunului într-o notă optimistă pentru că, după cum știți și voi, de ceva vreme nu mai trăim, ci navigăm viața. Yep, navigăm, încercând să ocolim obstacolele, să primim veștile-surpriză cu mai multă stăpânire de sine și să ne facem, tot mai mult, fiecare zi să conteze. De parcă zilele aleargă spre sacul lui Moș Crăciun. A-nnebunit planeta, părerea mea. E doar părerea mea.

Editorial așadar, printre primii fulgi, la aproape un an de la lansarea Foii De Drum Lung. Blogul acesta a plecat frumușel de pe Blogspot, în decembrie anul trecut. Habar n-am avut cum să fac să deschid un blog și am învățat, pas cu pas. În septembrie anul acesta l-am mutat pe website. Mai am de mutat ceva texte, încă învăț și am noroc cu Viorel Anghel, mentorul meu din Montreal care are răbdare să mă îndrumeze. Bun așa.

Ce-am făcut în ultimul an: un Crăciun de poveste și un An Nou cu familia și prietenii care contează. Apoi, o operație grea de hip replacement, de pe urma căreia m-am ales c-o zgaibă pe coapsă. Și am scăpat de durerea din articulație pe veci, trăiască-ne sistemul medical canadian.

Apoi am plonjat, ca o adolescentă aiurită, în lumea literaturii românești de astăzi și am descoperit adevărate comori. Mai apoi mi-am făcut bagajele și-am fost în România, unde mama mea era tare bolnavă. Apoi am pierdut un job, apoi m-am apucat de grădinărit, apoi am iubit și m-a zăpăcit de cap, apoi am fost iar în România, să-mi iau la revedere de la mămica mea. După care mămica mea a plecat de tot, așa cum voi pleca și eu la un moment dat. Nu știți cum este să fii departe de casă și să revii ca să îți vezi părintele, pentru ultima oară. Sau poate unii dintre voi știți și cunoașteți durerea și frământările unei astfel de etape, așadar suntem solidari.

Apoi am început un job nou, mi-am luat mașină nouă, am dat-o recent pe cea pe care o aveam și care era in stare excelentă (era o chestie emoțională mai mult, aveam nevoie de schimbare- n.a.) am făcut niște vitejii la birou, am scris, am mai petrecut timp cu familia și cu mica Julia, cea mai nouă fetiță de fetiță din sufletul meu, am văzut, am ascultat, am citit, am vorbit, dansat, râs, cumpărat, căzut pe gânduri, ascultat muzică, trait, așa, în general.

Să vă spun cum v-am văzut eu pe voi, cei care citiți aici, în anul  ce se duce: pe blogul inițial, deschis în decembrie trecut, au fost 26,800 de pagini vizionate, din Canada, România, Statele Unite, Rusia, Germania, Italia, Ucraina, Spania, UK, Irlanda. Mai multe nu știu, fiindcă am vizibilitate doar la primele zece din listă. Cele mai citite articole au fost legate de fostul Consul General al României la Toronto, Antonella Marinescu pe care se pare că cei de aici, din Canada, au iubit-o și apreciat-o extraordinar de mult. Antonella, toate cele bune de la noi!  Ca surse ale traficului: facebook, google, catchy.ro (unde am publicat, lunar aproape, câte un text, mulțumesc Mihaela Vârlan pentru audiență).

Din septembrie și până acum, exact două luni adică, website-ul acesta a contorizat peste 14,200 de pagini vizionate (un total anual de peste 41,000 de pagini vizionate), 4,100 de useri unici pe website doar (fiindcă pe blog n-am avut vizibilitate la userii unici- n.a.) cu o medie de 2,30 minute pe sesiune. Nu e rău pentru un an de joacă la Foaia De Drum Lung, cu atât mai mult cu cât știți și voi că echipa scriitoricească se compune din mine, pisoi și lumea-treagă!

Aici sunt hipioată după cum se vede, tot în ședința foto profesională la Pure Studios. Că nu mă mai potolesc, odată…:)

Ei bine, pe website văd în timp real de unde veniți și cum navigați. Da, voi călătoriți aici din 68 de țări! Sunteți românii ce locuiesc în 68 de țări de pe pământ și care treceți pe-aici să vedeți care mai e treaba (Canada- 25% dintre vizionări, România- 20%, apoi Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, Franța, Belgia, Irlanda, Suedia, China, Moldova, Austria, Luxemburg, Japonia, Olanda, Elveția, Brazilia, Grecia, Australia, Coreea de Sud, Mexic, Cipru, Indonezia, Malta, Emiratele Unite, Norvegia, Protugalia, Bulgaria, Hong Kong, Israel, India, Polonia, Turcia, Ungaria, Noua Zeelandă, Quatar Serbia, Tailanda, Taiwan, Ucraina, St Vincent, Columbia, Crehia, Algeria, Egipt, Kazahstan, Liban, Letonia, Arabia Saudită, Singapore, Africa de Sud, Danemarca, Estonia, Iran, Jamaica- aici cred c-a fost cineva în vacanță, Kenia, Kuweit,  Malaezia- aici a fost amicul Sorin în delegație, bănuiesc, Peru, Sudan, Slovacia, Senegal, Vietnam și teritoriul Kosovo. Un număr mare, să zic 5% s-au logat prin proxy, ca să nu fie descoperiți. Nicio problemă, bine au venit la cititul Foii De Drum Lung și a celor peste 230 de materiale publicate, în aproape un an.

Mergem mai departe și, azi sau mâine, am să vă spun despre voi: cine sunteți (doar în parametrii generali ai userului de internet, normal, fiindcă atât primesc pe Google Analytics), ce profil de vizitator de net aveți, ce v-a plăcut și ce nu v-a plăcut, ce direcție va avea Foaia în perioada care urmează, etc.

Joacă, ce spuneam!?

Ti-a placut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *